Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wesołe żabki dla niejadków"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Pokruszone drożdże wymieszaj z 50 ml wody, łyżeczką cukru i łyżką mąki. Po kwadransie dosyp resztę mąki, sól i oregano. Dolej 250 ml wody. Wyrób gładkie ciasto.
Następnie dodaj posiekane suszone pomidory wraz z dwiema łyżkami oliwy. Zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce.
Uformuj 10 kajzerek i 20 małych kulek na oczy żaby. Do każdego przyklej ziarenka pieprzu. Posmaruj bułeczki roztrzepanym jajkiem.
Piecz 15 minut w 190°C. 5. Podawaj z wędliną, sałatą i pomidorem.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Super TV