Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasteczka na stół wielkanocny.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez godzinę. Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką krążki. Każdy krążek złożyć na pół i ponacinać trzy paski i formować kurczątka. Posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać dowolną ozdobą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 minut.