Do góry

Desery Przepis na:

Wiosenna galareta z jajkami

Wiosenna galareta z jajkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna galareta z jajkami"

Składniki

  • 8 ugotowanych przepiórczych jajek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka listków natki pietruszki
  • 5 dag ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 3-4 łyżki żelatyny
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żelatynę namocz w 4 łyżkach wody. Bulion zagrzej, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, gotuj ok. 2 min na małym ogniu. Dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Bulion podziel na 3 części.

  2. Foremkę do babki przepłucz zimną wodą. Na spodzie ułóż natkę, jajka i zalej pierwszą częścią bulionu. Wstaw do lodówki, by galareta stężała. Następnie wyłóż osączoną kukurydzę, zalej drugą częścią bulionu. Ponownie wstaw do lodówki.

  3. Na koniec wyłóż pokrojoną fasolkę oraz pomidorki i zalej bulionem. Odstaw do lodówki na kilka godzin.

  4. (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 80 kilokalorii.

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń