Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę połączenie amerykańskiego Red Velvet z tradycyjną Wuzetką.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 145
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 145
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Ciasto. tortownica 22 cm. Ucieramy margarynę z cukrem , stopniowo dodajemy jajka. Do przesianej mąki dodajemy cynamon, kakao i sodę. Do utartej margaryny porcjami dosypujemy mąkę , powidła i mleko wymieszane z koncentratem buraczanym. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tortownicy i pieczemy w 180 C ok. 40-50 minut. Krem. Sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem powstały lukier dodajemy do serka i miksujemy. Śmietanę ubijamy i powoli dodajemy do masy serowej. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół, nakładamy zwarty krem, przykrywamy drugą połową ciasta. Polewa. Jagody z cukrem lekko podgrzewamy aż puszczą sok ( pod przykrywką). Jak wystygną polewamy nimi ciasto.