Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto ze śliwkami i bezą zapraszam po przepis
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Z maki z proszkiem do pieczenia zółtek ,śmietany 0,5 szkl cukru i margaryny zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąka .Gotowe ciasto dziele na 2 części większą i mniejszą .
Blachę 28 cm wykladam papierem do pieczenia i wyklejam dno większą częścią ciasta na nie układam skórką do dołu wypestkowane śliwki. Białka ubijam ze szczyptą soli dodaje cukier a na końcu budyń ,sztywno ubitą beze wykladam na śliwki równam skubie kawałeczkami pozostałe ciasto na bezę .Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 45 minut . Gorące ciasto posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .po dokładne wykonanie zapraszam na film Smacznego