Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane dyniowe łódeczki"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 323
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 145
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 323
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 145
Składniki
ok. 60 minut
Dynię dokładnie umyć, przekroić wzdłuż na pół i oczyścić z pestek oraz włókien. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka. Czosnek obrać, drobno posiekać.
Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek, drobno pokroić. Rozmaryn opłukać, oderwać igiełki od gałązek, posiekać je.
Połówki dyni ułożyć na blasze (przeciętą stroną do góry). Posypać solą oraz przygotowanymi wcześniej składnikami (cebula, czosnek, chili, rozmaryn). Skropić oliwą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec ok. 45 minut. Danie od razu podawać. Udekorować gałązką rozmarynu.Źródło: Życie na gorąco