Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane papryki z ryżem"
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 654
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10861
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2325
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 654
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10861
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2325
Składniki
Ryż wsyp na posolony wrzątek, zmniejsz płomień, gotuj 20 minut. Papryki umyj, zetnij wierzchy, usuń środki z pestkami. Cebulę i marchewki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Por oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Natkę i rozmaryn opłucz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej cebulę i mięso.
Dołóż marchewkę oraz por. Wymieszaj z koncentratem i posiekanymi ziołami. Przypraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Smaż 5 minut. Dolej 400 ml wody, ponownie zagotuj.
Ryż odcedź, wymieszaj z mięsną masą. Strąki papryki napełnij farszem. Ustaw w żaroodpornym naczyniu. Posyp żółtym serem. Przykryj odciętymi wierzchami. Piecz ok. 25 minut w temp. 200°C. Ew. udekoruj bazylią.Źródło: Naj