Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane papryki z ryżem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2479
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 81
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 739
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2479
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 81
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 739
Składniki
Ryż wsyp na posolony wrzątek, zmniejsz płomień, gotuj 20 minut. Papryki umyj, zetnij wierzchy, usuń środki z pestkami. Cebulę i marchewki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Por oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Natkę i rozmaryn opłucz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej cebulę i mięso.
Dołóż marchewkę oraz por. Wymieszaj z koncentratem i posiekanymi ziołami. Przypraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Smaż 5 minut. Dolej 400 ml wody, ponownie zagotuj.
Ryż odcedź, wymieszaj z mięsną masą. Strąki papryki napełnij farszem. Ustaw w żaroodpornym naczyniu. Posyp żółtym serem. Przykryj odciętymi wierzchami. Piecz ok. 25 minut w temp. 200°C. Ew. udekoruj bazylią.Źródło: Naj