Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane papryki z ryżem"
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8075
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8075
Składniki
Ryż wsyp na posolony wrzątek, zmniejsz płomień, gotuj 20 minut. Papryki umyj, zetnij wierzchy, usuń środki z pestkami. Cebulę i marchewki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Por oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Natkę i rozmaryn opłucz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej cebulę i mięso.
Dołóż marchewkę oraz por. Wymieszaj z koncentratem i posiekanymi ziołami. Przypraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Smaż 5 minut. Dolej 400 ml wody, ponownie zagotuj.
Ryż odcedź, wymieszaj z mięsną masą. Strąki papryki napełnij farszem. Ustaw w żaroodpornym naczyniu. Posyp żółtym serem. Przykryj odciętymi wierzchami. Piecz ok. 25 minut w temp. 200°C. Ew. udekoruj bazylią.Źródło: Naj