Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka na sposób pasterski"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Składniki
Cukinie przekrój wzdłuż, wydrąż środki. Włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Wyjmij, osusz. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj do miękkości w posolonej wodzie. Odcedź, jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Czosnek obierz, posiekaj. Pory oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Zioła posiekaj. Trochę możesz zostawić do dekoracji.
Piure ziemniaczane utrzyj z masłem i śmietaną. Wymieszaj z czosnkiem oraz porami. Wkrusz bryndzę. Przypraw solą i pieprzem. Wydrążone cukinie napełnij farszem. Ułóż w formie posmarowanej tłuszczem. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 st. Ew. udekoruj ziołami.Źródło: Tina