Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z pomidorami i mozzarellą"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34648
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 182
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34648
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 182
Składniki
ok. 55 minut • Porcja 150 kcal • Koszt porcji ok. 2,90 zł • Przepis dla 4 osób
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj. Przestudzone obierz i pokrój w grubsze plastry. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i też pokrój w grube plastry.
Cukinię (bakłażana) również pokrój w plastry. Jeśli zdecydujesz się na bakłażana, po pokrojeniu oprósz go solą, odstaw na 20 minut i osącz.
Czosnek pokrój w plasterki i na dużym ogniu podsmaż króciutko.
Naczynie żaroodporne natłuść. Układaj w nim na przemian ziemniaki oprószone solą i skropione sokiem cytrynowym, pomidory i cukinię. Wyłóż czosnek. Skrop warzywa oliwą, oprósz pieprzem. Posyp pokrojoną mozzarellą.
Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj do chwili, aż warzywa się lekko przyrumienią. Posyp posiekaną bazylią.Źródło: Kobieta i życie