Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z pomidorami i mozzarellą"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2725
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 718
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 67
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2725
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 718
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 67
Składniki
ok. 55 minut • Porcja 150 kcal • Koszt porcji ok. 2,90 zł • Przepis dla 4 osób
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj. Przestudzone obierz i pokrój w grubsze plastry. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i też pokrój w grube plastry.
Cukinię (bakłażana) również pokrój w plastry. Jeśli zdecydujesz się na bakłażana, po pokrojeniu oprósz go solą, odstaw na 20 minut i osącz.
Czosnek pokrój w plasterki i na dużym ogniu podsmaż króciutko.
Naczynie żaroodporne natłuść. Układaj w nim na przemian ziemniaki oprószone solą i skropione sokiem cytrynowym, pomidory i cukinię. Wyłóż czosnek. Skrop warzywa oliwą, oprósz pieprzem. Posyp pokrojoną mozzarellą.
Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj do chwili, aż warzywa się lekko przyrumienią. Posyp posiekaną bazylią.Źródło: Kobieta i życie