Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny pomysł na szybkie co nieco do kawy ... pyszne, eleganckie, proste ciacho. Smakuje na cieplo jak i na zimno kiedy ciasto juz przesiąknie sokiem z wiśni ... poezja :-)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25792
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2846
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1345
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25792
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2846
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1345
Składniki
Dno tortownicy lub formy do tarty o śr. 24cm. wyłozyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąc, pokroić na 4 paski o szerokości ok. 7-8cm
Na środku każdego paska ulożyć w rządku wiśnie, posypać cukrem
Brzegi ciasta dokładnie zlepić, nie zostawiając dziurek, ktorymi później mógłby wylecić sok. Powstanie długi walek
Zaczynając od środka formy zwijać ciasto w "ślimaka", kolejne wałki ciasta doklejac do poprzedniego.
Gotowego zawijańca posmarować mlekiem
Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni
Można zostawic do przestudzenia lub zajadać cieply. Wierzch posypać cukrem pudrem. Genialnie smakuje również z gałką ulubionych lodów
Smacznego :-)