Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny pomysł na szybkie co nieco do kawy ... pyszne, eleganckie, proste ciacho. Smakuje na cieplo jak i na zimno kiedy ciasto juz przesiąknie sokiem z wiśni ... poezja :-)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 797
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12530
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 797
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12530
Składniki
Dno tortownicy lub formy do tarty o śr. 24cm. wyłozyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąc, pokroić na 4 paski o szerokości ok. 7-8cm
Na środku każdego paska ulożyć w rządku wiśnie, posypać cukrem
Brzegi ciasta dokładnie zlepić, nie zostawiając dziurek, ktorymi później mógłby wylecić sok. Powstanie długi walek
Zaczynając od środka formy zwijać ciasto w "ślimaka", kolejne wałki ciasta doklejac do poprzedniego.
Gotowego zawijańca posmarować mlekiem
Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni
Można zostawic do przestudzenia lub zajadać cieply. Wierzch posypać cukrem pudrem. Genialnie smakuje również z gałką ulubionych lodów
Smacznego :-)