Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny pomysł na szybkie co nieco do kawy ... pyszne, eleganckie, proste ciacho. Smakuje na cieplo jak i na zimno kiedy ciasto juz przesiąknie sokiem z wiśni ... poezja :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117833
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8282
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3077
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1990
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1476
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117833
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8282
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3077
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1990
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1476
Składniki
Dno tortownicy lub formy do tarty o śr. 24cm. wyłozyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąc, pokroić na 4 paski o szerokości ok. 7-8cm
Na środku każdego paska ulożyć w rządku wiśnie, posypać cukrem
Brzegi ciasta dokładnie zlepić, nie zostawiając dziurek, ktorymi później mógłby wylecić sok. Powstanie długi walek
Zaczynając od środka formy zwijać ciasto w "ślimaka", kolejne wałki ciasta doklejac do poprzedniego.
Gotowego zawijańca posmarować mlekiem
Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni
Można zostawic do przestudzenia lub zajadać cieply. Wierzch posypać cukrem pudrem. Genialnie smakuje również z gałką ulubionych lodów
Smacznego :-)