Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona sałatka szpinakowa"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Szpinak (najlepiej młode, nieduże liście) oczyścić, bardzo dokładnie umyć, starannie osuszyć, odciąć ogonki. Cebulę pokroić w plasterki, jabłko opłukać i pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.
Pestki słonecznika uprażyć na gorącej, suchej patelni, schłodzić. Wszystkie sałatki połączyć, doprawić, skropić olejem, podawać.
ok. 20 minut
Do sałatki można przygotować lekki sos jogurtowy z dodatkiem musztardy. Podawać z chlebem tostowym.Źródło: Twoje Imperium