Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone choineczki z bombkami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Szpinak podgrzewaj w garnku, aż się rozmrozi. Wygotuj z niego wodę, zmiksuj i ostudź. Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka, cukier, szpinak, sól i zagnieć ciasto. Chłodź godzinę.
Ciasto rozwałkuj na grubość 7 mm. Wytnij z niego choinki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Cukier puder rozetrzyj z wodą. Udekoruj choinki lukrem i drażetkami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień