Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczana rolada z szynką"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Składniki
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj, wrzuć na osolony wrzątek i krótko obgotuj. Odlej na sicie, osącz. Boczek pokrój w kosteczkę. Obraną cebulę poszatkuj. Pokrój drobno szynkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek, wytop skwarki. Dodaj cebulę, przesmaż. Wsyp poszatkowaną kapustę oraz szynkę. Całość chwilę smaż razem, dopraw solą, pieprzem. Odstaw.
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj jajko, mąkę oraz sól i gałkę muszkatołową do smaku. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na folii aluminiowej na duży prostokąt, posmaruj farszem, zroluj.
Zawiń w folię. Piecz 40 min w 160 st. Usuń folię i dopiekaj 15 min w 200 st.Źródło: Świat kobiety