Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczane miseczki z warzywami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Ziemniaki umyj, każdy nakłuj widelcem w kilku miejscach. Owiń oddzielnie w folię aluminiową. Piecz ok. 45 min w temp. 200°C.
Kiedy ziemniaki ostygną, przekrój na pół, wydrąż miąższ (pozostaw ścianki grubości ok. pół centymetra). Ziemniaczane miseczki wstaw do piekarnika i piecz, aż będą chrupiące.
Pokrój drobno pomidory, dymkę, paprykę, seler naciowy. Wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny, olejem. Do majonezu dodaj przeciśnięty czosnek, polej sałatkę. Nałóż ją do gorących ziemniaków.Źródło: Kurier TV