Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczane miseczki z warzywami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Ziemniaki umyj, każdy nakłuj widelcem w kilku miejscach. Owiń oddzielnie w folię aluminiową. Piecz ok. 45 min w temp. 200°C.
Kiedy ziemniaki ostygną, przekrój na pół, wydrąż miąższ (pozostaw ścianki grubości ok. pół centymetra). Ziemniaczane miseczki wstaw do piekarnika i piecz, aż będą chrupiące.
Pokrój drobno pomidory, dymkę, paprykę, seler naciowy. Wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny, olejem. Do majonezu dodaj przeciśnięty czosnek, polej sałatkę. Nałóż ją do gorących ziemniaków.Źródło: Kurier TV