Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki jak z grilla"
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 32
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 651
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10837
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2322
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 32
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 651
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10837
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2322
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Przygotuj kawałki folii aluminiowej, w którą zawiniesz ziemniaki. Oliwę wymieszaj z suszonymi ziołami. Ziemniaki poukładaj na kawałkach folii. Ponakłuwaj widelcem. Posmaruj oliwą i posyp solą. Zawiń ściśle i ułóż na blaszce. Włóż do piekarnika i piecz około 1,5 godz. w 190oC.
Ostrożnie rozchyl folię i ponacinaj ziemniaki na krzyż. W nacięcia włóż kawałki szynki i połówki nieobranych ząbków czosnku. Pomidorki delikatnie ponakłuwaj, posmaruj oliwą z ziołami i wraz z ziemniakami wstaw do piekarnika. Zmniejsz temperaturę do 170oC i zapiekaj 20 minut.
Przed podaniem możesz posypać ziemniaki przyprawą do grilla. Znakomicie smakują z sosem typu tzatziki lub majonezowo-jogurtowym, posypane natką.Źródło: Naj