Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki z szynką i papryką gotowane w kminkowej zalewie"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 723
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36232
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 397
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 723
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36232
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 397
Składniki
55 minut • Porcja 290 kcal • Koszt porcji ok. 2,20 zł • Przepis dla 4 osób
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj prawie na miękko w osolonej wodzie z kminkiem. Odcedź i odstaw do przestudzenia.
Czosnek i cebulę obierz. Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Zrumień cebulę na rozgrzanej oliwie, pod koniec dodaj czosnek.
Paprykę umyj, oczyść i pokrój w kosteczkę. tak samo pokrój szynkę. Dołóż do cebuli z czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem, podsmaż i zestaw z ognia.
Ziemniaki poprzekrawaj wzdłuż i wydrąż łyżeczką. Wydrążony miąższ wymieszaj z kwaśną śmietaną i dodaj do podsmażonego farszu.
Ziemniaki napełnij farszem (z „górką”) i posyp tartym serem.
Ziemniaki ułóż na natłuszczonej blasze i piecz w temperaturze 190°C około 20 min.Źródło: Kobieta i życie