Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zimowe muffiny"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 657
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1030
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2747
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 657
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1030
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2747
Składniki
Do mąki dodaj migdały i proszek do pieczenia, wymieszaj. Do masła dodaj cukier, zmiksuj. Następnie dodawaj po jednym jajku oraz mleko. Na koniec wsyp suche i zmiksuj, by wszystko się połączyło. Foremki na muffiny wyłóż papilotkami i wypełnij ciastem do 3 wysokości. Piecz 15-20 min w temp. 180°C.
Do 100 ml mleka dodaj proszek budyniowy, wymieszaj. Pozostałe mle ko zagotuj z cukrem. Gdy zacznie wrzeć, wlej rozpuszczony proszek, mieszając gotuj aż zgęstnieje. Śmietankę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec dosypując cukier puder. Zmniejsz obroty miksera, stopniowo dodawaj mascarpone a potem odrobinę barwnika spożywczego, zmiksuj.
Muffiny nadziej wystudzonym budyniem. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim muffinki. Posyp kuleczkami.Źródło: Świat i Ludzie