Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa koperkowa po 1. roku"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Starannie oczyść oraz umyj warzywa. Dokładnie umyj mięso. Obydwa zalej 500 ml wody i gotuj, aż staną się miękkie. Odcedź mięso i warzywa (marchew pokrój w talarki i włóż z powrotem), a do wywaru dodaj połowę posiekanego koperku.
Z mąki i jajka przygotuj ciasto na lane kluski. Wlewaj je cienkim strumieniem do wrzącej zupy, by powstały kluseczki. Zagotuj zupkę, dopraw ją śmietaną i resztą posiekanego koperku.Źródło: Mam dziecko