Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żur z grzybami i kluseczkami"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 441
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32614
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 441
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32614
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Przepis przysłała Ela Pawelec z Elbląga
Grzyby mocz przez noc. Osącz, pokrój w paski, zalej małą ilością wody, ugotuj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Zagotuj 2 litry wody.
Dodaj kostkę warzywną i starte warzywa, zagotuj. Wlej zakwas, gotuj 10 min. Dodaj grzyby z wywarem i cebulę, gotuj 20 minut. Dodaj kremówkę, przypraw.
Kluseczki: mąkę rozrób z 9 łyżkami wody, 2 łyżkami oleju i szczyptą soli. Kawałki ciasta ugotuj w wodzie. Podaj z żurem.Źródło: Chwila dla Ciebie