Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie szybkie w wykonaniu a do tego smaczne ciasta ? Dziś właśnie przygotowałam takie oto ciasto a co najlepsze jest wykonane z kaczych jajek, powiem wam że wyszło przepyszne aż dziwne bo myślałam że jak z kaczych to nic nie wyjdzie a tu takie zaskoczenie
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1318
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1318
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Składniki
Do miski wbić całe jajka kacze, wsypać cukier oraz szczyptę soli i całość zmiksować na jednolitą masę jajeczną. Do ubitej masy jajecznej wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia, wlać olej i miksować gdy ciasto jest dość gęste wlać mleko i zmiksować na jednolitą masę
Do blaski 32 na 25 wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć większą część ciasta. Do mniejszej części wsypać mak i wymieszać dodając dwie łyżki mleka aby nie było za gęste ( przy jajkach kurzych proszę sprawdzić konsystencję ciasta jeśli nie będzie gęste wtedy nie dodawać mleka to samo tyczy się miksowania ciasta)
Na wylaną większą część ciasta jasnego wyłożyć ciasto makowe i za pomocą dużej wykałaczki zrobić tak zwane esy floresy. Na przygotowane ciasto ułożyć borówki, w międzyczasie ustawić piekarnik na 180 stopni aby się rozgrzał. Jak już piekarnik jest rozgrzany włożyć ciasto i piec przez 50 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka 5 minut przed końcem pieczenia nakryć ciasto folią aluminiową aby się nie przypaliło
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Jak już ciasto ostygnie oddzielić je od papieru do pieczenia i można posypać cukrem pudrem lub jeżeli ktoś woli to polukrować a nawet można zrobić polewę czekoladową