Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1312
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 763
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1312
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 763
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Buraka i marchewki obieramy ze skórki. Za pomocą obieraczki z buraka i marchewki robimy cienkie plasterki. Za pomocą ręcznika kuchennego odsączamy nadmiar soku jaki z buraka tak i z marchewki, tak aby plasterki były od siebie oddzielone i suche, żeby nie plamiły nam sałaty. Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Kapustę pekińską drobno siekamy.
Do miski odmierzamy garść sałaty lodowej, garść liści szpinaku, garść kapusty pekińskiej, trochę pasków marchewki i buraka.
Całość mieszamy i przekładamy do woreczka, szczelnie zamykamy. I tak do wykorzystania wszystkich składników. Ja zrobiłam 6 takich woreczków. Wytrzymują tak zapakowane 4-5 dni trzymane w lodówce, ale u mnie to max 4 dni. Smacznego !!!