Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 190°C. Dynię ze skórą pokroić na kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować oliwą, posypać posiekanym tymiankiem, solą i pieprzem. Pieczemy 25 minut.
Po wystudzeniu dynię zmiksować z pastą tahini.
Połączyć masę dyniową z posiekaną miętą, przełożyć do miseczki i skrapiamy olejem.
Podawać z kawałkami serów i orzechami.