Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do obiadu z brukselki.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 700
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1013
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2029
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 700
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1013
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2029
Składniki
Wykonanie: Brukselkę oczyścić i usmażyć na maśle z pokrojoną cebulą 15 minut. Następnie dodać pokrojone pieczarki i wszystko razem zagotować przez następne 15 minut. Gdy brukselka jest już miękka, zalać śmietaną i zagotować. Doprawić do smaku i podawać do drugich dań. Śmietanę można zagęścić mąką lub żółtkiem (ale niekoniecznie).