Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do obiadu z brukselki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1830
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1196
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1958
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1830
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1196
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1958
Składniki
Wykonanie: Brukselkę oczyścić i usmażyć na maśle z pokrojoną cebulą 15 minut. Następnie dodać pokrojone pieczarki i wszystko razem zagotować przez następne 15 minut. Gdy brukselka jest już miękka, zalać śmietaną i zagotować. Doprawić do smaku i podawać do drugich dań. Śmietanę można zagęścić mąką lub żółtkiem (ale niekoniecznie).