Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być dodatkiem do drugiego dania a także daniem samodzielnym . Ważne by była podana na ciepło.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7963
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13742
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7963
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13742
Składniki
Filet drobiowy pokroić w wąskie, dłuższe paski. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą podlaską do drobiu. Odłożyć na pół godziny by nabrał aromatu przypraw. Usmażyć na oleju. Brukselkę obrać z wierzchnich liści i ugotowanej w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru. Przełożyć na głęboką patelnię i polać połową stopionego masła. Oprószyć tartą bułką. Przełożyć do półmiska. Na brukselce układać pokrojony w kostkę ser hallumi, kawałki upieczonego kurczaka . Całość posypać pestkami granata i polać resztą ciepłego masła.