Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być dodatkiem do drugiego dania a także daniem samodzielnym . Ważne by była podana na ciepło.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10616
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6129
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12996
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4752
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10616
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6129
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12996
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4752
Składniki
Filet drobiowy pokroić w wąskie, dłuższe paski. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą podlaską do drobiu. Odłożyć na pół godziny by nabrał aromatu przypraw. Usmażyć na oleju. Brukselkę obrać z wierzchnich liści i ugotowanej w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru. Przełożyć na głęboką patelnię i polać połową stopionego masła. Oprószyć tartą bułką. Przełożyć do półmiska. Na brukselce układać pokrojony w kostkę ser hallumi, kawałki upieczonego kurczaka . Całość posypać pestkami granata i polać resztą ciepłego masła.