Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być dodatkiem do drugiego dania a także daniem samodzielnym . Ważne by była podana na ciepło.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
Składniki
Filet drobiowy pokroić w wąskie, dłuższe paski. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą podlaską do drobiu. Odłożyć na pół godziny by nabrał aromatu przypraw. Usmażyć na oleju. Brukselkę obrać z wierzchnich liści i ugotowanej w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru. Przełożyć na głęboką patelnię i polać połową stopionego masła. Oprószyć tartą bułką. Przełożyć do półmiska. Na brukselce układać pokrojony w kostkę ser hallumi, kawałki upieczonego kurczaka . Całość posypać pestkami granata i polać resztą ciepłego masła.