Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowy, zdrowy i pyszny sos do marynowania mięs, pieczonych warzyw i jako dodatek do grillowanych mięsiw. Jeszcze jeden fantastyczny sposób na wykorzystanie czosnku niedźwiedziego. Polecam zrobić większą ilość tego sosu, świetnie się mrozi. Można go wiec wykorzystać poza sezonem.
Polecam.
Odsłon: 302
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 296
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 201
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 302
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 296
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 201
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 131
Składniki
Liście czosnku i miętę posiekać w blenderze. Następnie do posiekanych ziół, cały czas mieszając, lub biedując, dodawać cienka strużką olej. Sos przelozyc do miseczki, dodać skórkę z cytryny, ocet i doprawić do smaku sola i pieprzem. Całość dobrze wymieszać Smacznego!