Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 3 spody o średnicy 30 cm
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Składniki
1. Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z suchymi drożdżami (ze świeżych drożdży należy najpierw zrobić rozczyn). 2. Dodaj pozostałe składniki i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. (Ciasto możesz wyrobić ręcznie. Ja do wyrobienia ciasta używam miksera z końcówkami z hakiem). 3. Z ciasta uformuj kulę, umieść w naczyniu i przykryj folią spożywczą. Pozostaw w cieple do podwojenia objętości (około 1 - 1,5 godziny). 4. Blachę do pizzy wysmaruj oliwą (dodatkową). 5. Wyrośnięte ciasto uderz pięścią. Podziel na 3 równe części. Uformuj z nich spody na pizzę, bezpośrednio na blaszce, pozostawiając nieco grubsze brzegi. 6. Na spód z ciasta wyłóż sos pomidorowy, ser i następnie ulubione dodatki. 7. Piecz około 10-15 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (250ºC). 8. Podawaj gorącą. 9. Smacznego :-)