Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielonka z dziczyzny prasowana i parzona metodą sous vide, czyli jeszcze smaczniejsza niż lubisz
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Mięso rozdrabniamy następująco: - kl. I na sitku 12mm - kl. II oraz indyka na sitku 6mm - kl. III na sitku 3mm Następnie mieszamy wszystkie klasy mięsa razem dodajemy peklosól. Wstawiamy do chłodnego miejsca na 1 dobę.
Mieszamy wszystko dodajemy przyprawy oraz wodę i żelatynę na końcu. Mieszamy do uzyskania odpowiedniej kleistości. Przygotowaną masą mięsną napełniamy praskę lub osłonki barierowe.
Mielonkę w prasce z uwagi na wymiary i masę parzyłem metodą sous vide 64st./3h,
Studzimy w zimnej wodzie, przenosimy do chłodnego pomieszczenia celem wychłodzenia i dalej chłodzimy w lodówce w temp. poniżej 6 st. Mięso z dzika można zastąpić wieprzowym, a z jelenia wołowym. Ja nadmiar plastruję i po zapakowaniu próżniowym mrożę.