Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z czerwonej fasoli to idealny dodatek do obiadu lub pomysł na samodzielną przekąskę.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2326
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18078
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2055
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2326
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18078
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2055
Składniki
Ugotowaną fasolę rozcieramy za pomocą tłuczka do ziemniaków, mogą zostać kawałki fasoli. Do rozgniecionej fasoli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę salami, jajka, masło i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy około 5 minut. Podajemy jako dodatek do obiadu np. do sosu mięsnego lub pulpetów w sosie pomidorowym. Gofry również smakują jako samodzielne danie posypane zieleniną.