Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z czerwonej fasoli to idealny dodatek do obiadu lub pomysł na samodzielną przekąskę.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 914
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23020
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15429
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 914
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23020
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15429
Składniki
Ugotowaną fasolę rozcieramy za pomocą tłuczka do ziemniaków, mogą zostać kawałki fasoli. Do rozgniecionej fasoli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę salami, jajka, masło i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy około 5 minut. Podajemy jako dodatek do obiadu np. do sosu mięsnego lub pulpetów w sosie pomidorowym. Gofry również smakują jako samodzielne danie posypane zieleniną.