Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z czerwonej fasoli to idealny dodatek do obiadu lub pomysł na samodzielną przekąskę.
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 7076
Świeża, lekka i bardzo kolorowa sałatka z jarmużem to sposób na szybki posiłe...
Odsłon: 33
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 1138
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19721
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 10936
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 7076
Świeża, lekka i bardzo kolorowa sałatka z jarmużem to sposób na szybki posiłe...
Odsłon: 33
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 1138
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19721
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 10936
Składniki
Ugotowaną fasolę rozcieramy za pomocą tłuczka do ziemniaków, mogą zostać kawałki fasoli. Do rozgniecionej fasoli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę salami, jajka, masło i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy około 5 minut. Podajemy jako dodatek do obiadu np. do sosu mięsnego lub pulpetów w sosie pomidorowym. Gofry również smakują jako samodzielne danie posypane zieleniną.