Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy, a jednocześnie pyszny sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z obiadu.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30989
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9676
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2165
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4162
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 878
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30989
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9676
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2165
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4162
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 878
Składniki
Pokrojone pieczarki dusimy na maśle z cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki mieszamy z jajkami, śmietanką, następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Do masy ziemniaczanej dodajemy uduszone grzyby razem z cebulą, doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy. Gofrownicę nagrzewamy. Płytki gofrownicy smarujemy masłem klarowanym, a następnie rozprowadzamy masę ziemniaczaną. Gofry pieczemy około 7-10 minut (długość zależy od gofrownicy), upieczone gofry powinny być rumiane i chrupiące. Gofry podajemy gorące posypane natką pietruszki.