Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy, a jednocześnie pyszny sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z obiadu.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 837
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15221
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 837
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15221
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Pokrojone pieczarki dusimy na maśle z cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki mieszamy z jajkami, śmietanką, następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Do masy ziemniaczanej dodajemy uduszone grzyby razem z cebulą, doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy. Gofrownicę nagrzewamy. Płytki gofrownicy smarujemy masłem klarowanym, a następnie rozprowadzamy masę ziemniaczaną. Gofry pieczemy około 7-10 minut (długość zależy od gofrownicy), upieczone gofry powinny być rumiane i chrupiące. Gofry podajemy gorące posypane natką pietruszki.