Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy, a jednocześnie pyszny sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z obiadu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34877
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15729
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34877
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15729
Składniki
Pokrojone pieczarki dusimy na maśle z cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki mieszamy z jajkami, śmietanką, następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Do masy ziemniaczanej dodajemy uduszone grzyby razem z cebulą, doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy. Gofrownicę nagrzewamy. Płytki gofrownicy smarujemy masłem klarowanym, a następnie rozprowadzamy masę ziemniaczaną. Gofry pieczemy około 7-10 minut (długość zależy od gofrownicy), upieczone gofry powinny być rumiane i chrupiące. Gofry podajemy gorące posypane natką pietruszki.