Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzone grzyby są smaczne na ciepło, jak i na zimno; doskonale nadają się np. na zapiekanki.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 121
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5497
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1096
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 431
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1180
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 121
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5497
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1096
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 431
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1180
Składniki
Grzyby oczyścić, pokroić na większe kawałki, wypłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą, nieco posolić zagotować. Gotować ok 5-10 minut i odcedzić.
Do rondla wlać trochę oleju i podsmażyć lekko cebulę pokrojoną w piórka; pod koniec dodając posiekany czosnek. Wlać resztę oleju i dodać grzybki. Zmniejszyć ogień.
W tym czasie zrobić zalewę. Do rondla wlać wodę i dodać pozostałe składniki zalewy. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Do grzybów dodać gotującą sie zalewę. Wymieszać chwilkę podgotować i natychmiast przekładać do słoików. Mocno zakręcić. Słoiki położyć na desce do góry nogami.
Jeśli ktoś chce może dla pewności pasteryzować około 20 minut, ale nie jest to konieczne.