Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być efektownym dodatkiem do obiadu lub przekąską na ciepło.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 642
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 126
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 189
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 642
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 126
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 189
Składniki
Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie, a następnie podzielić na mniejsze części.
Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem.
Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i sól , ciągle mieszając.
Wlać wodę i olej, wymieszać widelcem lub trzepaczką. Ciasto powinno być gęste.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać szpinak, do drugiej koncentrat pomidorowy i paprykę.
Cząstki kalafiora zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Tak przygotowane kalafiorki bardzo dobrze smakują z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej.