Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być efektownym dodatkiem do obiadu lub przekąską na ciepło.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie, a następnie podzielić na mniejsze części.
Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem.
Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i sól , ciągle mieszając.
Wlać wodę i olej, wymieszać widelcem lub trzepaczką. Ciasto powinno być gęste.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać szpinak, do drugiej koncentrat pomidorowy i paprykę.
Cząstki kalafiora zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Tak przygotowane kalafiorki bardzo dobrze smakują z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej.