Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta najlepiej smakuje odgrzewana trzy razy, dlatego trzeba uzbroić się w cierpliwość, ale naprawdę warto.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21646
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21646
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Z kapusty odcisnąć kwaśny płyn i przelać do szklanki. Odciśniętą kapustę przepłukać lekko zimną wodą. Do garnka wlać olej i przełożyć kapustę. Podsmażyć lekko na niewielkim ogniu. Dodać wino i dusić bez przykrycia. Grzyby zalać niewielką ilością wrzątku. Gdy kapusta trochę zmięknie dodać namoczone grzyby pokrojone w małe kawałki oraz wodę, którą były zalane. Do garnka dodać gruszkę, śliwki, ziele angielskie, cynamon i liść laurowy. Dusić na niewielkim ogniu i uważać aby się nie przypaliło. Cebulę drobno posiekać. Zeszklić na patelni i dodać do kapusty. Dusić tak długo aż cebula „zniknie” wizualnie w kapuście. Do kapusty dodać sól, pieprz i cukier do smaku. Kwaśność można regulować dodając płyn, który na początku był odciśnięty. Po schłodzeniu najlepiej jest kapustę jeszcze dwa razy podgrzać i schładzać, wtedy smakuje najlepiej.