Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta najlepiej smakuje odgrzewana trzy razy, dlatego trzeba uzbroić się w cierpliwość, ale naprawdę warto.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 112
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 112
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Składniki
Z kapusty odcisnąć kwaśny płyn i przelać do szklanki. Odciśniętą kapustę przepłukać lekko zimną wodą. Do garnka wlać olej i przełożyć kapustę. Podsmażyć lekko na niewielkim ogniu. Dodać wino i dusić bez przykrycia. Grzyby zalać niewielką ilością wrzątku. Gdy kapusta trochę zmięknie dodać namoczone grzyby pokrojone w małe kawałki oraz wodę, którą były zalane. Do garnka dodać gruszkę, śliwki, ziele angielskie, cynamon i liść laurowy. Dusić na niewielkim ogniu i uważać aby się nie przypaliło. Cebulę drobno posiekać. Zeszklić na patelni i dodać do kapusty. Dusić tak długo aż cebula „zniknie” wizualnie w kapuście. Do kapusty dodać sól, pieprz i cukier do smaku. Kwaśność można regulować dodając płyn, który na początku był odciśnięty. Po schłodzeniu najlepiej jest kapustę jeszcze dwa razy podgrzać i schładzać, wtedy smakuje najlepiej.