Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Filety opłucz, osusz, pokrój na porcje. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Kajzerki włóż do lnianego woreczka, pokrusz przy pomocy kuchennego młotka. Wymieszaj z posiekanymi orzechami, makiem i 1/2 łyżeczki kurkumy.
Na jeden talerz wysyp mąkę. Na drugim rozmieszaj jajka z mlekiem.
Na patelni rozgrzej olej. Porcje ryby panieruj najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w panierce z bułki. Kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż. Potem zmniejsz płomień, dodaj masło, prrzykryj i smaż jeszcze 10 minut.