Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowy dodatek do obiadu zamiast ziemniaków.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 265
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1244
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13378
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 265
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1244
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13378
Składniki
Wykonanie: Zagotować wodę, wsypać kaszę jęczmienną i gotować przez 45 minut. Następnie posolić, dodać masło, wsypać kaszę gryczaną, wymieszać, przykryć i wstawić do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180-190 stopni. Podawać do obiadu lub jako oddzielne danie z dodatkiem ziół.