Do góry

Dodatki Przepis na:

Kaszotto

Kaszotto

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17487

Dodano:

Odsłon: 3588

Super zdrowy dodatek do obiadu zamiast ziemniaków.

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
  • ½ szklanki kaszy gryczanej
  • 1 lit wody
  • ½ łyżki soli
  • 1 łyżka masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kaszotto

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Zagotować wodę, wsypać kaszę jęczmienną i gotować przez 45 minut. Następnie posolić, dodać masło, wsypać kaszę gryczaną, wymieszać, przykryć i wstawić do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180-190 stopni. Podawać do obiadu lub jako oddzielne danie z dodatkiem ziół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń