Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna kiełbasa, o smaku pieprzu i czosnku. Kiełbasa jest wędzona metodą w garnku, wędzona na zrębkach olcha/buk.
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą.
Rozdrabnianie:
Mięso z łopatki jak i podgardle przepuszczamy przez sito 13 mm.
Z wcześniej przygotowanych mięs wyrabiamy farsz, stopniowo dodając wszystkie przyprawy. Farsz wyrabiamy około 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej kleistości, w razie potrzeby możemy dodać zimnej wody. Wyrobiony farsz wstawiamy do lodówki na 48 godziny. Po 48 godzinach wyrabiamy jeszcze kilka minut.
Napełniamy ściśle jelita farszem. Formujemy krążki, końce ściśle zawiązujemy przędzą.
Osadzamy i osuszamy przez 6-8 godzin.
Osuszone krążki kiełbasy wędzimy w temperaturze 50-55 stopni Celsjusza 2 godziny do osiągnięcia ładnego koloru.
Uwędzone krążki możemy sparzyć lub podpiec.
Parzenie:
Parzymy 25 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza, do osiągnięcia 68 stopni Celsjusza w środku kiełbasy.
Kiełbasę studzimy powieszoną na kiju.
Smacznego!!!
Wystarczyło kilka chłodniejszych dni, a już w domu podniosły się głosy, domag...
Odsłon: 111235
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2665
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 45
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 183
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2665
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 45
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 183
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Rozdrabnianie: Mięso z łopatki jak i podgardle przepuszczamy przez sito 13 mm.
Z wcześniej przygotowanych mięs wyrabiamy farsz, stopniowo dodając wszystkie przyprawy. Farsz wyrabiamy około 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej kleistości, w razie potrzeby możemy dodać zimnej wody. Wyrobiony farsz wstawiamy do lodówki na 48 godziny. Po 48 godzinach wyrabiamy jeszcze kilka minut.
Napełniamy ściśle jelita farszem. Formujemy krążki, końce ściśle zawiązujemy przędzą.
Osadzamy i osuszamy przez 6-8 godzin.
Osuszone krążki kiełbasy wędzimy w temperaturze 50-55 stopni Celsjusza 2 godziny do osiągnięcia ładnego koloru.
Uwędzone krążki możemy sparzyć lub podpiec. Parzenie: Parzymy 25 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza, do osiągnięcia 68 stopni Celsjusza w środku kiełbasy.
Kiełbasę studzimy powieszoną na kiju.
Smacznego!!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1729
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 529