Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem do tortu z masła i jajek z dodatkiem soku z cytryny to pyszna propozycja na dodatek do biszkoptu, krem maślany jest bardzo smaczny i trwały . Polecam.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Składniki
Jajka przed rozbiciem sparz wrzątkiem na sicie.Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem, dodając po jednym żółtku.
W garnku zagotuj wodę i postaw miskę z jajkami na garnek.
Ubijaj jajka na małych obrotach nad garnkiem aż cukier się rozpuści . Zdejmij miskę z garnka i mieszaj masę do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła .
W drugiej misce umieść miękkie masło i ubij na puszystą masę, cały czas miksując wlej masę jajeczną i ubij na puszysty krem.
Do kremu dodaj wyciśnięty sok z cytryn i wymieszaj . Krem wychodzi dość gesty idealny do przełożenia biszkoptu na tort .