Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te bułki nazwałam codziennymi, bo kojarzą mi się z tymi kupowanymi 15 lat temu w osiedlowym sklepiku:). Mają proste składniki, które większość z nas ma zawsze w kuchni. Co ważne - na drugi dzień są równie pyszne! Naprawdę długo zachowują świeżość. Polecam, ja będę powtarzała:). Przepis na około 10 niedużych bułek. Te małe bułeczki sycą w podobnym stopniu co większe, napompowane z marketów.
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41018
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18520
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 72
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 29
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41018
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18520
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 72
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 29
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto. Jeśli jest klejące, podsypujemy mąką. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na około 30 minut.
Ciasto dzielimy na około 10 części (można posłużyć się wagą kuchenną). Formujemy kule, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając. Każdą z nich nacinamy dość głęboko nożem. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 10-15 minut.