Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te bułki nazwałam codziennymi, bo kojarzą mi się z tymi kupowanymi 15 lat temu w osiedlowym sklepiku:). Mają proste składniki, które większość z nas ma zawsze w kuchni. Co ważne - na drugi dzień są równie pyszne! Naprawdę długo zachowują świeżość. Polecam, ja będę powtarzała:). Przepis na około 10 niedużych bułek. Te małe bułeczki sycą w podobnym stopniu co większe, napompowane z marketów.
Mały ząbek a często potrafi sprawić problem przy obieraniu,a wystarczy mały t...
Odsłon: 3104
Pyszna przekąska warzywna to świetne danie dla prawdziwego smakosza. Pyszne n...
Odsłon: 6326
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 146
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 63
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 570
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 146
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 63
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 570
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto. Jeśli jest klejące, podsypujemy mąką. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na około 30 minut.
Ciasto dzielimy na około 10 części (można posłużyć się wagą kuchenną). Formujemy kule, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając. Każdą z nich nacinamy dość głęboko nożem. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 10-15 minut.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Sos pomidorowy do pizzy
Dodatki
Ziemniaki z kapustą kiszoną
Dodatki
Lukier cytrynowy
Dodatki
Domowy majonez
Sos pomidorowy do pizzy
Idealny sos na pizzę i do pizzy. Mój ulubiony.
Odsłon: 47
Ziemniaki z kapustą kiszoną
Znudziły Ci się tradycyjne gotowane ziemniaki, oto przepis dla Ciebie. Nie ma...
Odsłon: 561