Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zrobić też z groszkiem ale ja wolę samą marchewkę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11957
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16441
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5281
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11957
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16441
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5281
Składniki
Marchew pokroić w kostkę. Przełożyć do rondelka. Zalać niedużą ilością wody. Zagotować. Dodać do smaku sól i cukier. Cukier według uznania,ja wolę bardziej na słodko. Woda z marchewki powinna się prawie całkowicie wygotować. Gdy marchewka będzie miękka robimy zasmażkę z łyżki tłuszczu i połowy łyżki mąki. Dodajemy do marchewki i mieszamy do połączenia składników.