Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealnie miękkie, cienkie i elastyczne ciasto na pierogi? Ta z pozoru błaha czynność może przysporzyć wiele trudności zwłaszcza początkującym kucharzom. Aby osiągnąć sukces należy trzymać się kilku prostych zasad. Skorzystajcie ze sprawdzonego przepisu Ewy Wachowicz.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 585
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 265
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 124
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 106
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 13105
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 585
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 265
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 124
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 106
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 13105
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Uformuj kopczyk z wgłębieniem do którego wlej szklankę wrzątku. Mąkę zagarniaj nożem do połączenia składników.
Ponownie uformuj kopczyk z wgłębieniem, do środka wbij jedno całe jajko. Składniki mieszaj nożem. Następnie, gdy ciasto nieco ostygnie, zacznij zagniatać je dłońmi.
Z gładkiego, jednolitego ciasta uformuj kulkę. Ciasto przykryj miską, żeby nie wysychało i odstaw na około 20 minut.
Po tym czasie możesz odcinać po kawałku ciasta, rozwałkowywać je na placek o grubości około 2 mm, wycinać krążki przy użyciu szklanki, nakładać farsz i lepić pierogi.