Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealnie miękkie, cienkie i elastyczne ciasto na pierogi? Ta z pozoru błaha czynność może przysporzyć wiele trudności zwłaszcza początkującym kucharzom. Aby osiągnąć sukces należy trzymać się kilku prostych zasad. Skorzystajcie ze sprawdzonego przepisu Ewy Wachowicz.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 230
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1737
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3500
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27913
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 230
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1737
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3500
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27913
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Uformuj kopczyk z wgłębieniem do którego wlej szklankę wrzątku. Mąkę zagarniaj nożem do połączenia składników.
Ponownie uformuj kopczyk z wgłębieniem, do środka wbij jedno całe jajko. Składniki mieszaj nożem. Następnie, gdy ciasto nieco ostygnie, zacznij zagniatać je dłońmi.
Z gładkiego, jednolitego ciasta uformuj kulkę. Ciasto przykryj miską, żeby nie wysychało i odstaw na około 20 minut.
Po tym czasie możesz odcinać po kawałku ciasta, rozwałkowywać je na placek o grubości około 2 mm, wycinać krążki przy użyciu szklanki, nakładać farsz i lepić pierogi.