Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam przepis na ogórki konserwowe, ale w wersji kanapkowej. Pierwszy raz spotkałam się z nimi w jednym z marketów. Muszę przyznać, że ten sposób przechowywania ogórków jest bardzo praktyczny. Gdy robisz kanapki możesz wyciągnąć odpowiednią ilość plastrów bez konieczności cięcia ogórków, z których wypływało mnóstwo "soków".
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Słoiki dokładnie wyparzam. Ogórki myję i tnę w podłużne plastry, a następnie umieszczam je w słoikach.
ZALEWA: Do garnka wlewam wodę i ocet. Do płynnych składników dodaję sól, cukier i przyprawy. Mieszam. Całość doprowadzam do wrzenia. Gorącą marynatę przelewam do słoików, ta aby do każdego z nich "wpadły" również przyprawy. Słoiki dokładnie zakręcam i odwracam do góry dnem. Jeśli, któryś się nie zamknie, zagotowuje go w garnku z wodą.