Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z tuńczykiem to idealne smarowidło do świeżego pieczywka. Paprykarz najlepiej jest przygotować dzień wcześniej. Tak przygotowana pasta może postać w lodówce nawet kilka dni.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99245
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1264
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13862
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99245
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1264
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13862
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę i seler trzemy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w plasterki, a cebulę w kosteczkę. Wszystkie warzywa smażymy na łyżce oleju około 5 minut, następnie wlewamy wodę i dusimy 20-30 minut na małym ogniu, jeżeli jest potrzeba dolewamy wody. Warzywa powinny być miękkie, a woda wyparowana. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sol i pieprz, słodką paprykę i zioła prowansalskie. Całość dusimy około 5 minut. Na koniec dodajemy tuńczyka i ugotowany ryż. Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu na sypko. Ja dodaję dość dużo ryżu, ale możemy dodać mniej wedle własnego uznania. Paprykarz przekładamy do czystego naczynia i przechowujemy w lodówce. Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.