Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z tuńczykiem to idealne smarowidło do świeżego pieczywka. Paprykarz najlepiej jest przygotować dzień wcześniej. Tak przygotowana pasta może postać w lodówce nawet kilka dni.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11964
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 880
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 112
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2893
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11964
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 880
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 112
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2893
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę i seler trzemy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w plasterki, a cebulę w kosteczkę. Wszystkie warzywa smażymy na łyżce oleju około 5 minut, następnie wlewamy wodę i dusimy 20-30 minut na małym ogniu, jeżeli jest potrzeba dolewamy wody. Warzywa powinny być miękkie, a woda wyparowana. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sol i pieprz, słodką paprykę i zioła prowansalskie. Całość dusimy około 5 minut. Na koniec dodajemy tuńczyka i ugotowany ryż. Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu na sypko. Ja dodaję dość dużo ryżu, ale możemy dodać mniej wedle własnego uznania. Paprykarz przekładamy do czystego naczynia i przechowujemy w lodówce. Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.