Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sumak to kwaskowa, bliskowschodnia przyprawa. Świetnie podrasuje smak łagodnej pasty tuńczykowej.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Schładzamy. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Dodajemy jajka i olej. Miksujemy na gładką masę za pomocą blendera. Dodajemy sumak, pieprz i chilli. Sumak jest słonawy, więc nie ma potrzeby dodawać dodatkowo soli. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy.