Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto z czosnku niedźwiedziego jest pyszne z makaronem lub dodane do zupy, lub do pieczonych ziemniaków, lub pieczonego kurczaka, albo ze stekiem, jako sos do sałatki czy też smarowidło na chleb. Możliwości całe mnóstwo.....
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 373
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1659
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14468
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 373
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1659
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14468
Składniki
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni, wystudzić.
Liście czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć, umieścić w pojemniku blendera. Dodać parmezan i orzeszki pinii. Zblendować stopniowo dodając oliwę, do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.