Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki z cebulką w śmietanie to prosty sposób na pyszną i szybką do przygotowania potrawę, która może być zarówno daniem głównym podawanym z ulubionym świeżym pieczywem lub też dodatkiem do dań mięsnych, ryb, ziemniaków, makaronu oraz ryżu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8054
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4524
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8054
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4524
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki lub półplasterki i opłukać pod zimną bieżącą wodą. Na patelni podgrzać odrobinę oleju, wrzucić pieczarki i smażyć, aż puszczą wodę. Następnie dodać pokrojoną cebulkę i smażyć do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Kiedy pieczarki i cebulka będą już miękkie, a woda odparuje, na patelnię dodać 100 ml śmietany i zagotować. Następnie doprawić solą oraz pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze chwilę, aż śmietana zgęstnieje a smaki się połączą. Smacznego!