Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki z cebulką w śmietanie to prosty sposób na pyszną i szybką do przygotowania potrawę, która może być zarówno daniem głównym podawanym z ulubionym świeżym pieczywem lub też dodatkiem do dań mięsnych, ryb, ziemniaków, makaronu oraz ryżu.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3059
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 4714
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 397
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 264
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 423
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3059
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 4714
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 397
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 264
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 423
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki lub półplasterki i opłukać pod zimną bieżącą wodą. Na patelni podgrzać odrobinę oleju, wrzucić pieczarki i smażyć, aż puszczą wodę. Następnie dodać pokrojoną cebulkę i smażyć do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Kiedy pieczarki i cebulka będą już miękkie, a woda odparuje, na patelnię dodać 100 ml śmietany i zagotować. Następnie doprawić solą oraz pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze chwilę, aż śmietana zgęstnieje a smaki się połączą. Smacznego!