Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka wersja sałatki została wykorzystana do pljeskavicy, dania, które poznaliśmy na wakacjach. Pomieszanie składników dostępnych w Polsce dało namiastkę oryginału. Jest smacznie :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13255
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5535
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13255
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5535
Składniki
Cebulę obrałem i pokroiłem w kostkę. Pomidory umyłem, pokroiłem w kostkę. Do miski dodałem warstwami: pokrojone pomidory, trochę cebuli i trochę fety (osączonej i pokrojonej w kostkę ok 1x1 cm). Z podanych składników uzyskamy 3 warstwy. Jogurt wymieszałem dokładnie z majonezem i zalałem sosem sałatkę. Listki bazylii umyłem, wrzuciłem do blendera, dodałem wodę i zmiksowałem. Wymieszałem z oliwą i całością polałem sałatkę po wierzchu. Odstawiłem na 15 min do przegryzienia się smaków.