Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To takie proste – sosna z naturalną niejodowaną solą – naprawdę, nie ma w zielarskim świecie niczego łatwiejszego! Taką sól można używać zarówno do relaksującej kąpieli, jak i kulinarnie. W kuchni aromat soli sosnowej szczególnie dobrze komponuje się z pieczonymi ziemniakami, z potrawami z jaj (np. omletem), z leśnymi grzybami, a także z niektórymi warzywami i mięsem. Warto podejmować eksperymenty z tym aromatycznym dodatkiem. Trzeba też wiedzieć, że żywo zielony kolor soli szybko zanika wraz z jej wysuszeniem, podobnie jest z zapachem.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1509
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 215
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1509
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 215
Składniki
Sól i sosnę zmiksuj razem przy pomocy blendera lub thermomixa, speedcooka itp. Ewentualnie możesz zmiażdżyć składniki w moździerzu lub makutrze (wtedy igły musisz wcześniej rozdrobnić, siekając je). W miarę potrzeby przesiej gotową sól przez sitko – szczególnie zalecam przesianie, jeśli sól ma służyć do jedzenia (do kąpieli – niekoniecznie).
Przechowuj w szczelnie zamkniętym naczyniu.