Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeśli grzeszyć, to ze smakiem :) do zapiekanek, makaranów itd..
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 117
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 117
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Masło rozpuszczam w garnku na wolnym ogniu, nie może skwierczeć, tylko ma się rozpuścić. Powoli dosypuję mąkę ciągle mieszając aż zmieni kolor na złocisty i porządnie zgęstnieje. Dolewam mleko po szklance, 1 i 2 ciągle mieszając na wolnym ogniu. Dosypuję przyprawy.. Wyłączam grzanie. Oczekiwana konsystencja to mniej więcej jak ciasto naleśnikowe, jeśli jest zbyt gęsta, np jak budyń, dolewam zimnego mleka i mieszam juz przy wyłączonym grzaniu. Dodaję żółty drobno tarty ser i mieszam.