Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3654
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34202
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1501
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3654
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34202
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1501
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Składniki
Rozpuść masło w rondelku, dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż. Do masła z mąką wlej połowę szklanki mleka, dokładnie wymieszaj by rozpuściły się grudki, potem dolej pozostałe mleko. Gotuj sos ciągle mieszając do momentu aż zgęstnieje, dodaj chrzan w ilości jaka będzie nam odpowiadała na ostrość (1-2 łyżeczki). W razie potrzeby dopraw solą.