Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sos jest kluczowy w uzyskaniu niepowtarzalnego smaku dania skomponowanego z natto, ryżu, i siekanego szczypiorku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 203
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 203
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20865
Składniki
W małym rondelku mieszając doprowadzić sake, cukier i wodę do wrzenia i gotować na średnim ogniu przez minutę. Następnie dodać sos sojowy, proszek Hondashi, ocet ryżowy i mirin. Wszystko porządnie rozmieszać i doprowadzić sos do zagotowania, a następnie wystudzić. Sos dodaje się do sfermentowanej soi natto i ryżu posypanych siekanym szczypiorkiem. Można przygotować większą ilość sosu i przechowywać go w lodówce w szklanym zamkniętym słoiku.