Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sos jest kluczowy w uzyskaniu niepowtarzalnego smaku dania skomponowanego z natto, ryżu, i siekanego szczypiorku.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1084
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1084
Składniki
W małym rondelku mieszając doprowadzić sake, cukier i wodę do wrzenia i gotować na średnim ogniu przez minutę. Następnie dodać sos sojowy, proszek Hondashi, ocet ryżowy i mirin. Wszystko porządnie rozmieszać i doprowadzić sos do zagotowania, a następnie wystudzić. Sos dodaje się do sfermentowanej soi natto i ryżu posypanych siekanym szczypiorkiem. Można przygotować większą ilość sosu i przechowywać go w lodówce w szklanym zamkniętym słoiku.