Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos przygotowany został z kurek, papryki z dodatkiem chrzanu i śmietany.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Zawartość słoika z kurkami wlewamy przez sitko do garnczka w którym będziemy gotować sos, dodajemy jeszcze szklankę wody. Odcedzone kurki z sitka wykładamy na patelnię.
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i połowę cebuli. Dusimy pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Uduszone kurki wkładamy do garnczka, dodajemy pastę rosołową, koper, starty chrzan, sos sojowy i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy kilka minut i kończymy. Smacznego !!!