Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos przygotowany został z kurek, papryki z dodatkiem chrzanu i śmietany.
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 7140
Świeża, lekka i bardzo kolorowa sałatka z jarmużem to sposób na szybki posiłe...
Odsłon: 36
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 1198
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19763
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 11016
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 7140
Świeża, lekka i bardzo kolorowa sałatka z jarmużem to sposób na szybki posiłe...
Odsłon: 36
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 1198
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19763
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 11016
Składniki
Zawartość słoika z kurkami wlewamy przez sitko do garnczka w którym będziemy gotować sos, dodajemy jeszcze szklankę wody. Odcedzone kurki z sitka wykładamy na patelnię.
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i połowę cebuli. Dusimy pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Uduszone kurki wkładamy do garnczka, dodajemy pastę rosołową, koper, starty chrzan, sos sojowy i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy kilka minut i kończymy. Smacznego !!!