Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos kurkowy z papryką, koprem i chrzanem.

Sos kurkowy z papryką, koprem i chrzanem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1611 Ocena: 23034

Dodano:

Odsłon: 6475

Sos przygotowany został z kurek, papryki z dodatkiem chrzanu i śmietany.

Składniki

  • kurki w sosie własnym 1 słoik
  • papryka czerwona
  • sos sojowy ciemny 2 łyżki
  • Koperek
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
  • śmietana 30% 3 łyżki
  • chrzan tarty 1 łyżeczka
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Pieprz czarny
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos kurkowy z papryką, koprem i chrzanem.

Przygotowanie

  1. Zawartość słoika z kurkami wlewamy przez sitko do garnczka w którym będziemy gotować sos, dodajemy jeszcze szklankę wody. Odcedzone kurki z sitka wykładamy na patelnię.

  2. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i połowę cebuli. Dusimy pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  3. Uduszone kurki wkładamy do garnczka, dodajemy pastę rosołową, koper, starty chrzan, sos sojowy i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy kilka minut i kończymy.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń